onsdag 14. oktober 2009

GrunderIdol

Den 6. Oktober var vi fra Interiørglede UB fra VG3 interiør og mange andre ungdomsbedrifter fra Saltdalen på Gründer Idol på Bodø vgs. Her presenterer man sitt forslag til ungdomsbedrift for en jury som plukker ut de beste ideene og sender dem videre til gründercamp i Svolvær.

Vi i DH3A ønsker og starte en ungdomsbedrift der vi tilbyr interiørkonsulent tjenester for en billig penge, og det var nettopp det vi framførte. Det var mange forskjellige og gode ideer, og juryen hadde et vanskelig valg foran seg.
Etter framføringen får man tilbakemelding på både idé, framføring og prosess, og eventuelle tips som er nyttig i det videre arbeidet.

Vinnerne av årets gründer idol i Salten var Innovativ UB som vinner en plass til årets Gründercamp i Svolvær. Deres ide tar grunn i et dyrefôr dispenser, slik at katten kan være alene hjemme en helg uten at man må spørre både naboer og bekjente om å mate dyret. Juryen syntes ideen var original, praktisk og unik. Enkelte ting kunne selvfølgelig forbedres, men de fleste bedrifter er fremdeles bare i startfasen med ideer og prototyper.

UB GTS (Glomfjord Thing Service) kom på andre plass og fikk også en plass på årets gründercamp. UB GTS baserer sine tjenester på forskjellige mekaniske produkter, hovedsakelig opererer de med en sandstrøer som skal varme opp sanden slik at den lettere fester seg til isen. De er også villige til å påta seg oppdrag fra private aktører og næringsliv.
Dette var en spennende erfaring og det var gøy å se andres ideer til ungdomsbedrift. Vi har også fått en forsmak på det å presentere ideene våre foran et stort publikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar